Plecarea Si Sosirea Lui Avram In Tara Canaan

Plecarea Si Sosirea Lui Avram In Tara Canaan


Geneza 12 01-09 – Plecarea Si Sosirea Lui Avram In Tara Canaan, parafrazat de Paduraru:
1. Ce ii zisese Domnul lui Avram? Iesi. De unde? Din tara ta, din rudenia ta, din casa tatalui tau. Pentru ce? Vino in tara pe care ti-o voi arata.
2. Ce voi face din tine? Un neam mare. Cum te voi binecuvanta? Iti voi face un nume mare. Adica? Vei fi o binecuvantare.
3. Ce voi face cu cei care te vor vorbi de bine? Ii voi binecuvanta. Ce voi face cu cei care te vor vorbi de rau? Ii voi blestema. Ce o sa fie cu toate familiile pamantului? Vor fi binecuvantate in tine.
4. Ce a facut Avram? A plecat cum ii spusese Domnul. Cine a mai plecat impreuna cu el? Lot. Cati ani avea Avram cand a iesit din Haran? 75 de ani.
5. Ce a luat Avram cu el? Pe nevasta sa Sarai si pe fratele sau Lot. Impreuna cu ce? Toate averile pe care le stransesera si cu toate slugile pe care le castigasera in Haran. Unde au plecat? In tara Canaan. Si unde au ajuns? In tara Canaan.
6. Ce a facut Avram in tara? A strabatut-o pana la locul numit Sihem. Mai exact? Pana la stejarul lui More. Cine erau atunci in tara? Canaanitii.
7. Cine S-a aratat atunci lui Avram? Domnul. Si ce i-a zis? Toata tara aceasta o voi da semintei tale. Si cum a raspuns Avram? A zidit acolo un altar. Cui? Domnului care i se aratase.
8. Unde a pornit de acolo? Spre munte, la rasarit de Betel. Si unde si-a intins cortul? Unde avea Betelul la apus si Ai la rasarit. Si ce a facut acolo? A zidit un alt altar Domnului. De ce? Pentru ca a chemat Numele Domnului.
9. Apoi unde si-a urmat Avram drumul? Inaintand mereu spre miazazi.

Decizii practice luate din plecarea si sosirea lui Avram in tara Canaan:
1. Voi vedea cum Domnul cheama omul afara dintr-o tara familiara pentru a-i arata o noua destinatie.
2. Voi aprecia promisiunile Domnului de crestere a familiei. Voi intelege ca un nume mare este vorbit (de bine).
3. Voi vorbi de bine oamenii lui Dumnezeu. Voi vedea condamnarea celor care vorbesc de rau (insasi prin vorba lor). Voi aprecia binecuvantarea primita prin Avram.
4. Voi merge la chemarea Domnului. Voi verifica cu Domnul care este varianta pe care o vrea El legat de partenerii cu care sa merg.
5. Voi lua cu mine casa mea (cu oameni si averi).
6. Voi strabate locurile pe care mi le arata Domnul.
7. Voi astepta aparitia Domnului. Voi aprecia ce mi-a dat Domnul mie si semintei mele. Voi marca evenimentele (prin care vad ceva important). Voi zidi relatia prin inchinare (apreciand ce mi s-a promis si aratat).
8. Voi tine cont unde merg si unde stau. Voi chema Numele Domnului.
9. Voi aprecia inaintarea (in cazul drumului urmat de Avram spre sud).

Despre Paduraru

Publishing
Acest articol a fost publicat în Conducere, Educational. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Plecarea Si Sosirea Lui Avram In Tara Canaan

Lasă un comentariu