Ce este Dumnezeu

Vrei o relatie mai apropiata cu Dumnezeu si ceilalti oameni?
Parcuge aceasta serie de 12 studii biblice inductive!
– Vom copia textul original in prima coloana.
– Apoi vom scrie ce am inteles in a doua coloana.
– Iar in a treia coloana vom scrie ce vom face cu ce am inteles.
– In final vom impartasi cu cine vom impartasi ce am descoperit.
Puteti posta in comentarii deciziile practice luate din studiul facut.

 

 

 

 

 

01 Cuvantul – Care este Cuvantul lui Dumnezeu
02 Dumnezeu – In cautarea Creatorului si Tatalui ceresc
I – Pasaje din toata Biblia
II – Versete din evanghelia dupa Ioan
03 Isus – Cine este Domnul Isus Hristos
04 Crucea – Ce inseamna crucea lui Hristos
05 Ucenicia – Ce fac crestinii
06 Pacatul – Ce este pacatul
07 Pocainta – Cum este pocainta
08 Botezul – Ce este botezul
09 Mantuirea – Care sunt pasii convertirii
10 Biserica – Cum este biserica in contextul imparatiei lui Dumnezeu
11 Duhul – Cine este Duhul Sfant
12 Nadejdea – Care este speranta chemarii

Scripturile vor raspunde la fiecare invatatura/doctrina/subiect:
Ce este? Cum se face? Ce avem in urma acestora?

 

Studiu inductiv prin care vei copia textul, apoi parafraza si decide ce vei face cu ce ai inteles pentru a raspunde la intrebarile: Cine este Dumnezeu? Ca si Creator, Domn, Imparat, Tatal ceresc, etc Cum Il cautam si cum Il gasim pe Dumnezeu? Prin Natura, Cuvantul, etc Ce avem in legatura cu Dumnezeu? Legamantul, Infierea, Invierea, etc

Geneza 1:1 La inceput, Dumnezeu a facut cerurile si pamantul.

Deuteronomul 6:4-7 Asculta! Domnul, Dumnezeul nostru, este singurul Domn. Sa iubesti pe Domnul, Dumnezeul tau, cu toata inima ta, cu tot sufletul tau si cu toata puterea ta. Si poruncile acestea, pe cari ti le dau astazi, sa le ai in inima ta. Sa le intiparesti in mintea copiilor tai, si sa vorbesti de ele cand vei fi acasa, cand vei pleca in calatorie, cand te vei culca si cand te vei scula.

Psalmul 47:6-8 Cantati lui Dumnezeu, cantati! Cantati Imparatul nostru, cantati! Caci Dumnezeu este Imparat peste tot pamantul: cantati o cantare inteleapta! Dumnezeu imparateste peste neamuri, Dumnezeu sade pe scaunul Lui de domnie cel sfant.

Ieremia 29:11-13 Caci Eu stiu gandurile, pe cari le am cu privire la voi, zice Domnul, ganduri de pace si nu de nenorocire, ca sa va dau un viitor si o nadejde. Voi Ma veti chema, si veti pleca; Ma veti ruga, si va voi asculta. Ma veti cauta, si Ma veti gasi, daca Ma veti cauta cu toata inima.

Efeseni 4:6 Este un singur Dumnezeu si Tata al tuturor, care este mai pe sus de toti, care lucreaza prin toti si care este in toti.

Evrei 12:5-11 Si ati uitat sfatul, pe care vi-l da ca unor fii: Fiule, nu dispretui pedeapsa Domnului, si nu-ti pierde inima cand esti mustrat de El. Caci Domnul pedepseste pe cine-l iubeste, si bate cu nuiaua pe orice fiu pe care-l primeste. Suferiti pedeapsa: Dumnezeu Se poarta cu voi ca si cu niste fii. Caci care este fiul pe care nu-l pedepseste tatal? Dar daca sunteti scutiti de pedeapsa, de care toti au parte, sunteti niste feciori din curvie, iar nu fii. si apoi, daca parintii nostri trupesti ne-au pedepsit, si tot le-am dat cinstea cuvenita, nu trebuie oare cu atat mai mult sa ne supunem Tatalui duhurilor, si sa traim? Caci ei in adevar ne pedepseau pentru putine zile, cum credeau ei ca e bine; dar Dumnezeu ne pedepseste pentru binele nostru, ca sa ne faca partasi sfinteniei Lui. Este adevarat ca orice pedeapsa, deocamdata pare o pricina de antristare, si nu de bucurie; dar mai pe urma aduce celor ce au trecut prin scoala ei, roada datatoare de pace a neprihanirii.

1 Petru 4:16-17 Dimpotriva, daca sufere pentruca este crestin, sa nu-i fie rusine, ci sa proslaveasca pe Dumnezeu pentru numele acesta. Caci suntem in clipa cand judecata sta sa inceapa dela casa lui Dumnezeu. si daca incepe cu noi, care va fi sfarsitul celorce nu asculta de Evanghelia lui Dumnezeu?

Exodul 20:1-3 Atunci Dumnezeu a rostit toate aceste cuvinte, si a zis: Eu sunt Domnul, Dumnezeul tau, care te-a scos din tara Egiptului, din casa robiei. Sa nu ai alti dumnezei afara de Mine.

Matei 6:31-33 Nu va ingrijorati dar, zicand: Ce vom manca? Sau: Ce vom bea? Sau: Cu ce ne vom ambraca? Fiindca toate aceste lucruri Neamurile le cauta. Tatal vostru cel ceresc stie ca aveti trebuinta de ele. Cautati mai antai imparatia lui Dumnezeu si neprihanirea Lui, si toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.

– Voi crede ca singura cale de a cauta este cautand intai voia lui Dumnezeu si Imparatia Lui?

Matei 7:7-8 Cereti, si vi se va da; cautati si veti gasi; bateti, si vi se va deschide. Caci ori si cine cere, capata; cine cauta, gaseste; si celui ce bate, i se deschide.

Matei 7:11-14 Daca voi, cari sunteti rai, stiti sa dati daruri bune copiilor vostri, cu cat mai mult Tatal vostru, care este in ceruri, va da lucruri bune celor ce I le cer! Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel; caci in aceasta este cuprinsa Legea si Proorocii. Intrati pe poarta cea stramta. Caci larga este poarta, lata este calea care duce la pierzare, si multi sunt ceice intra pe ea. Dar stramta este poarta, ingusta este calea care duce la viata, si putini sunt ceice o afla.

– Voi intelege cum calea este ingusta si doar putini o cauta?

Matei 13:44-46 Imparatia cerurilor se mai aseamana cu o comoara ascunsa antr-o tarina. Omul care o gaseste, o ascunde; si, de bucuria ei, se duce si vinde tot ce are, si cumpara tarina aceea. Imparatia cerurilor se mai aseamana cu un negustor care cauta margaritare frumoase. Si, cand gaseste un margaritar de mare pret, se duce de vinde tot ce are, si-l cumpara.

– Voi gasi si pastra voia si imparatia lui Dumnezeu ca fiind comoara comorilor?

Faptele Apostolilor 2:36 Sa stie bine dar, toata casa lui Israel, ca Dumnezeu a facut Domn si Hristos pe acest Isus, pe care L-ati rastignit voi.

Efeseni 4:11 El a dat pe unii apostoli; pe altii, prooroci; pe altii, evanghelisti; pe altii, pastori si anvatatori,

Faptele Apostolilor 2:39 Caci fagaduinta aceasta este pentru voi, pentru copiii vostri, si pentru toti cei ce sunt departe acum, in oricat de mare numar ii va chema Domnul, Dumnezeul nostru.

Ioan 6:44 Nimeni nu poate veni la Mine, daca nu-l atrage Tatal, care M-a trimes; si Eu il voi invia in ziua de apoi.

Faptele Apostolilor 8:26-40 Un inger al Domnului a vorbit lui Filip, si i-a zis: Scoala-te, si du-te spre miazazi, pe drumul care pogoara spre Ierusalim la Gaza, si care este pustiu. Filip s-a sculat si a plecat. si iata ca un Etiopian, un famen cu mare putere la imparateasa Candace a Etiopienilor, si ingrijitorul tuturor vistieriilor ei, venit la Ierusalim ca sa se anchine, se intorcea de acolo, si sedea in carul lui, si citea pe proorocul Isaia. Duhul a zis lui Filip: Du-te, si ajunge carul acesta! Filip a alergat, si a auzit pe Etiopian citind pe proorocul Isaia. El i-a zis: antelegi tu ce citesti? Famenul a raspuns: Cum as putea sa inteleg, daca nu ma va calauzi cineva? si a rugat pe Filip sa se suie in car, si sa sada ampreuna cu el. Locul din Scriptura, pe care-l citea, era acesta: El a fost dus ca o oaie la taiere; si, ca un miel fara glas anaintea celui ce-l tunde, asa nu si-a deschis gura; in smerenia Lui, judecata I-a fost luata. si cine va zugravi pe cei din timpul Lui? Caci viata I-a fost luata de pe pamant. Famenul a zis lui Filip: Rogu-te, despre cine vorbeste proorocul astfel? Despre sine sau despre vreun altul? Atunci Filip a luat cuvantul, a inceput dela Scriptura aceasta, si i-a propovaduit pe Isus. Pe cand asi urmau ei drumul, au dat peste o apa. si famenul a zis: Uite apa; ce ma ampiedica sa fiu botezat? Filip a zis: Daca crezi din toata inima, se poate. Famenul a raspuns: Cred ca Isus Hristos este Fiul lui Dumnezeu. A poruncit sa stea carul, s-au pogorat amandoi in apa, si Filip a botezat pe famen. Cand au iesit afara din apa, Duhul Domnului a rapit pe Filip, si famenul nu l-a mai vazut. In timp ce famenul isi vedea de drum, plin de bucurie, Filip se afla la Azot, de unde s-a dus pana la Cezarea. Si propovaduia Evanghelia in toate cetatile prin care trecea.

– Voi lasa un ucenic a lui Hristos sa ma ajute in a intelege Scripturile?

Faptele Apostolilor 17:22-31 Pavel a stat in picioare in mijlocul Areopagului, si a zis: Barbati Atenieni! in toate privintele va gasesc foarte religiosi. Caci, pe cand strabateam cetatea voastra si ma uitam de aproape la lucrurile la cari va anchinati voi, am descoperit chiar si un altar, pe care este scris: Unui Dumnezeu necunoscut! Ei bine, ceeace voi cinstiti, fara sa cunoasteti, aceea va vestesc eu. Dumnezeu, care a facut lumea si tot ce este in ea, este Domnul cerului si al pamantului, si nu locuieste in temple facute de mani. El nu este slujit de mani omenesti, ca si cand ar avea trebuinta de ceva, El, care da tuturor viata, suflarea si toate lucrurile. El a facut ca toti oamenii, iesiti dintr-unul singur, sa locuiasca pe toata fata pamantului; le-a asezat anumite vremi si a pus anumite hotare locuintei lor, ca ei sa caute pe Dumnezeu, si sa se sileasca sa-l gaseasca bajbaind, macar ca nu este departe de fiecare din noi. Caci in El avem viata, miscarea si fiinta, dupa cum au zis si unii din poetii vostri: Suntem din neamul lui… Astfel dar, fiindca suntem de neam din Dumnezeu, nu trebuie sa credem ca Dumnezeirea este asemenea aurului sau argintului sau pietrei cioplite cu mestesugirea si iscusinta omului. Dumnezeu nu tine seama de vremurile de nestiinta, si porunceste acum tuturor oamenilor de pretutindeni sa se pocaiasca; pentruca a randuit o zi, in care va judeca lumea dupa dreptate, prin Omul, pe care L-a randuit pentru aceasta si despre care a dat tuturor oamenilor o dovada netagaduita prin faptul ca L-a inviat din morti…

Reclame

Despre Paduraru

Publishing
Acest articol a fost publicat în Conducere, Educational, Inspirational, Motivational, Parinti, Relatii. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Ce este Dumnezeu

  1. Pingback: Vrei o relatie mai apropiata cu Dumnezeu si ceilalti? | Cunostinta Poporului

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s