Botezul – ce este?

Botezul! Ce este? Pentru o definire corecta vom restaura aceasta invataura direct de la sursa de unde a pornit botezul.

Isus a zis: adevarat iti spun, ca, daca nu se naste cineva din apa si din Duh, nu poate sa intre in Imparatia lui Dumnezeu.

Ce a zis apostolul Petru celor care au crezut in invierea lui Isus Hristos si nadejdea aceleasi invieri?  Pocaiti-va, si fiecare din voi sa fie botezat in Numele lui Isus Hristos, spre iertarea pacatelor voastre; apoi veti primi darul Sfantului Duh. Caci fagaduinta aceasta este pentru voi, pentru copiii vostri, si pentru toti cei ce sunt departe acum, in oricat de mare numar ii va chema Domnul, Dumnezeul nostru. Si, cu multe alte cuvinte, marturisea, ii indemna, si zicea: Mantuiti-va din mijlocul acestui neam ticalos. Cei ce au primit propovaduirea lui, au fost botezati; si in ziua aceea, la numarul ucenicilor s-au adagat aproape trei mii de suflete.

Ce a continuat sa invete apostolul Pavel despre botez? Toti cati am fost botezati in Isus Hristos, am fost botezati in moartea Lui? Noi deci, prin botezul in moartea Lui, am fost ingropati impreuna cu El, pentruca, dupa cum Hristos a inviat din mor?i, prin slava Tatalui, tot asa si noi sa traim o viata noua.

Care este misiunea fiecarui crestin? Duceti-va si faceti ucenici din toate neamurile, botezandu-i in Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Si invatati-i sa pazeasca tot ce v-am poruncit. Si iata ca Eu sunt cu voi in toate zilele, pana la sfarsitul veacului. Amin!

Deci ce este botezul? Curatire. Cum se face? Prin scufundarea completa a trupului in apa. Pentru cine este? Pentru adultul chemat la credinta in Isus Hristos care se pocaieste. Ce este nevoie pentru a putea fi scufundat in apa? Credinta in invierea prin Hristos si pocainta, adica inlocuirea gandirii si in consecinta a vietii pacatoase cu o viata neprihanita.

Ce se intampla in momentul botezului? Pacatele sunt iertate si se primeste Duhul Sfant. Este ca si cand Isus dupa ce s-a nascut, a trait si a murit – a inviat. Este ca si cand femeia si barbatul se casatoresc, dupa ce s-au cunoscut si logodit.

Cum vei folosi botezul? Personal pentru mantuire si social pentru indemnarea celorlalti in a implini aceasta porunca a lui Dumnezeu. Amin!

Despre Paduraru

Publishing
Acest articol a fost publicat în Conducere, Educational și etichetat , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Botezul – ce este?

  1. Vladimir zice:

    Adevarat! Daca nu se naste cineva din apa si din Duh, nu poate sa intre in Imparatia lui Dumnezeu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s